Τοποθεσία

 

Το Νησί της Σύρου

Με πρωτεύουσα όχι μόνο του νησιού αλλά και όλων των Κυκλάδων την Ερμούπολη χαρακτηρίζεται εύστοχα ως Αρχόντισσα, με το μεγάλο λιμάνι, τα ωραία δημόσια και ιδιωτικά νεοκλασικά κτίρια τις πλατείες, μερικά από τα οποία είναι το εντυπωσιακό Δημαρχείο έργο του Τσίλλερ, το θέατρο Απόλλων μικρογραφία της σκάλας του Μιλάνου που μαρτυρούν τη λαμπρή ιστορία της πόλης. Σημαντικός επίσης είναι ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου γενέτειρα του Μάρκου Βαμβακάρη με το παλιό φραγκικό κάστρο τα στενά γραφικά σοκάκια και την μητρόπολη των καθολικών τον Σαν Τζώρτζη.

Το χωριό της Ποσειδωνίας

Η πανέμορφη Ποσειδωνία 12 χιλιόμετρα έξω από την Ερμούπολη στην οποία είναι κτισμένα πλήθος αρχοντικών εξοχικών και επαύλεων γνωστών και εύπορων οικογενειών του παρελθόντος όπως Τσιροπινά, Λαδόπουλου, Γεωργιάδη, Κουλούρη, Κρίνου, Διακάκη κ.α.

Η παραλία των Αγκαθωπών

Η μαγευτική παραλία δίπλα στην οποία βρίσκεται το ” ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ ” είναι οι Αγκαθωπές, η οποία βαθαίνει προοδευτικά και την κάνει ιδανική για παιδιά, αμμώδης με κρυστάλλινα νερά, εύκολα προσβάσιμη όντας η πιο κοσμική στο νησί.
 
 
 

Πρόσβαση

 

Θαλάσσια Συγκοινωνία

Το νησί της Σύρου έχει καθημερινή και τακτική θαλάσσια συγκοινωνία με την Αθήνα μέσω του λιμανιού του Πειραιά με πλοία συμβατικά με διάρκεια ταξιδιού 3:45′, όσο και με ταχύπλοα (SEAJETS, CATAMARANS) με διάρκεια ταξιδιού 2:30′. Επίσης η Σύρος συνδέετε σε καθημερινή βάση με τα λιμάνια της Τήνου, της Μυκόνου, και πολλές φορές την εβδομάδα με όλες τις υπόλοιπες Κυκλάδες: Πάρος, Νάξος, Σίφνος Σέριφος, Κύθνος, Σαντορίνη, Μήλος όπως και με τα υπόλοιπα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων. Υπάρχει επίσης συγκοινωνία τρεις φορές την εβδομάδα με Δωδεκάνησα Πάτμο, Κω, Ρόδο. Χρήσιμες πληροφορίες για τα δρομολόγια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του λιμανιού του Πειραιά (www.olp.gr) όπως και στις ιστοσελίδες γραμμών πλοίων: Blue Star Ferries: www.bluestarferries.gr, Hellenic Seaways: www.dolphins.gr.

Αεροπορικώς

Αν θέλετε να έρθετε αεροπορικώς, η εταιρία OLYMPIC AIR (www.olympicair.com) συνδέει το αεροδρόμιο της Αθήνας, Ελ. Βενιζέλος (www.aia.gr) με το Αεροδρόμιο Δημ. Βικέλας της Σύρου αρκετές φορές την εβδομάδα με διάρκεια πτήσης περίπου 20 λεπτά της ώρας.

Φωτογραφίες

Χάρτης

 

map